Beauty

Beneficiile uleiului de jojoba

Uleiul de jojoba este asa cum a fost supranumit: Aurul desertului. De regula, este un ulei extrem de sanatos si aduce o sumedenie de beneficii si avantaje organismului.

Acest ulei este foarte bogat in antioxidanti, are substante active, vitamine su substante antibacteriene care ajuta foarte mult nu doar in cazul sanatatii ci si in cazul frumusetii fiind foarte recomandat pentru rutina zilnica. Acest ulei este considerat singurul ulei care poate fi folosit pentru orice tip de ten chiar si pentru tenul gras care este predispus la acnee.

Ten acneeic

asa cum spuneam si mai sus, uleiul de jojoba este chiar foarte indicat in cazul tenului acneic fiind foarte bogat in substante antiinflamatoare si antibacteriene si astfel el impierdica aparitia cosurilor si cicatrizeaza.

Se poate face o masca care poate fi tinuta pe fata pret de 15 minute pana cand actiuneaza. De asemenea, la aceasta masca se poate adauga aspirina si se amesteca aceste produse pana cand se omogenizeaza dupa care aplicam pe fata. Acest ulei va scoate la suprafata lucrurile care impiedica respiratia tenului.

Demachiant

Probabil ca nu stiai insa poti folosi uleiul de jojoba ca si demachiant si functioneaza foarte bine. Trebuie sa tamponati fata cu ulei de jojoba si sa masati zonele unde vreti  sa indepartati machiajul, lasati intre 10 si 30 de minute dupa care puteti indeparta si uleiul si mahciajul odata.

Fara va ramane terma si curata. Uleiul de jojoba ajuta totodata in formarea unui film la suprafata pielii care impiedica patrunderea impuritatilor in porii tenului. Foloseste un disc demachiant ca sa indepartezi totul odata.

Combaterea caderea parului

daca aveti probleme legate de par si va cade puteti sa faceti o masca din o lingurita de ulei de jojoba si o lingurita de ulei de ricin, jumatate de lingura de vitamina E si jumatate de vitamina A dar si o lingura de zeama de lamaie. Aplica amestecul pe par si nu doar ca te va ajuta la combaterea parului ci si stimuleaza cresterea lui.

S-ar putea să-ți placă și...