Stiri Online

Barbatul nevinovat care a petrecut 40 de ani dupa gratii, da in judecata Cleveland

Ricky Jackson a fost inchis pentru crima, impreuna cu cei doi frati ai sai, pe baza marturiei unui baiat in varsta de 12 ani, Eddie Vernon, care sustine ca a fost martor la crima. Ricky Jackson, un barbat din statul american Ohio, a fost eliberat dupa ce a executat 40 de ani de inchisoare pe nedrept, fiind acuzat de uciderea unui barbat, Harold Franks.

Ricky Jackson, care a petrecut 40 de ani dupa gratii, pentru o crima pe care nu a facut-o, ii da in judecata pe ofiterii de politie care au ajutat la inscenarea acestei crime. Procesul, care a fost depus marti, 21 mai, impotriva orasului Cleveland, sustinca ca opt ofitteri de politie, printre care detectivi si alti superiori, care au fost implicati in inscenarea crimei lui Harold Franks de catre Jackson si fratii Wiley si Ronnie Bridgeman, crima care s-a petrecut in orasul Cleveland in anul 1975. Trei dintre acesti ofiteri implicati in aest caz, au murit.

Decizia de eliberare a lui Jackson apare dupa ce Vernon, care a ajuns la varsta de 53 de ani, a recunoscut ca a mintit la proces, si ca de fapt, in timpul crimei, se afla in drum spre scoala. Initial, Ricky Jackson a fost condamnat la moarte, insa decizia a fost anulata in urma unei erori birocratice.

In momentul in care acesta a iesit din inchisoare a declarat despre Vernon ca „I-a trebuit mult curaj sa faca acest lucru”, atunci cand reporterii au intrebat daca il uraste pe acesta. „Nu il urasc”, a spus Jackson. „Acum e om matur, insa atunci cand a facut-o era copil, si a fost manipulat de agentii de politie, care s-au folosit de el ca sa ne bage la inchisoare”, a adaugat Jackson inainte sa spuna ca ii doreste llui Vernon o viata cat mai buna si mai fericita.

„Voi nu ati vazut ce a spus, nu i-ati ascultat marturia. Au incercat sa il faca praf. Au dat cu el de toti peretii, dar el a continuat sa repete in esenta acelasi lucru: «Nu sunt ei de vina. Am mintit.» si pentru asta i-a trebuit foarte mult curaj”, a mai declarat Jackson.

S-ar putea să-ți placă și...