Multi dintre noi nu mai stim cum sa facem fata energiei de care dau dovada copiii nostri. De unde au atata energie si vigoare este un mare mister. Aceasta energie trebuie canalizata intr-o directie pozitiva, o foarte buna varianta in acest sens ar fi inscrierea la cursuri de dans.

Daca pentru baieti pot fi mai potrivite dansurile moderne, dansurile de societate, intrucat sunt mai inclinati spre aceste stiluri moderne, fetitele, micute si gratioase, sunt mai mult atrase catre balet. Micutei tale ii va placea enorm cand va afla ca ai inscris-o la cursuri de balet pentru copii, si cu siguranta te va incanta si pe tine cand vei afla toate beneficiile pe care le are baletul asupra organismului.

Baletul reprezinta mult mai mult decat doar un dans sau o forma de exercitiu fizic. Ii va oferi fetitei tale o dezvoltare fizica armonioasa, o gratie aparte si o eleganta in tinuta, ii va fortifica increderea in sine, ii va imbunatati echilibrul in miscare si capacitatea de concentrare. Cursurile de balet trebuie sa fie printre optiunile cursurilor la care iti inscrii fetita inca de mica.

Din punct de vedere fizic sunt sesizate imediat primele beneficii. Ca orice alta forma de miscare, aduce toate acele beneficii pe care le are orice sport asupra organismului. Acest stil de dans a fost folosit inca de la inceputuri ca o modalitate de a corecta si indrepta posturile defectuoase ale corpului, insa beneficiile nu se limiteaza doar aici. Baletul ajuta la imbunatatirea coordonarii miscarilor, la o mai mare flexibilitate, dezvoltand musculatura intregului corp.

Pe langa beneficiile fizice, prezinta si avantaje psihice sau emotionale asupra micutelor fetite. Se vor mentine in forma si vor creste intr-un mod sanatos si armonios, chiar studii realizate aratand ca baletul ajuta foarte mult la eliberarea de stres si anxietate si la relaxare. Fetitele inscrise la cursuri de balet pentru copii isi vor forma si o imagine pozitiva a propriei persoane, mai ales privitor la aspectul fizic. Aici implinirile iau forma noilor miscari invatate si a spectacolelor la care participa, ajutand la capitolul incredere in sine.

Desigur baletul prezinta si avantaje din punct de vedere social. Fetita ta va participa la cursuri sustinute in grup, alaturi de alti copii cu care isi va dezvolta abilitatile sociale. Va lega noi prietenii si va invata sa comunice mai usor si sa lucreze in echipa, baletul incurajand toate acestea. Chiar si cei mai timizi copii pot sa reuseasca sa treaca peste aceasta retinere. Asadar, ce mai astepti? Inscrie-ti fetita la cursuri de balet chiar astazi, si ignora gurile rele care spun ca balerinele sunt mai sensibile, ca sunt predispuse tulburarilor alimentare, datorita greutatii stricte cerute de acest dans.