Cinema, Curiozitati, Relaxare, Sfaturi

Avantajele unui laptop

Fie ca esti un fan laptop sau un fan desktop esti constient ca fiecare tip de sistem vine cu o serie de avantaje si dezavantaje. In privinta laptop-urilor avantajele se leaga in principal de mobilitatea pe care acestea o ofera.

1. Mobilitatea

In esenta, laptop-urile au fost create pentru a oferi posibilitatile pe care le ai cu un desktop dar intr-o varianta mobila. Si asta si fac. Este net superior un laptop fata de un desktop in privinta mobilitatii. Poti merge mai peste tot cu un laptop langa tine. Desigur si desktop il poti trage dupa tine oriunde dar nu il vei putea pune in functie intr-o gara spre exemplu, cand vrei sa verfici anumite date.

2. Sunt mai „verzi”

In ziua de astazi sa fii ecologic conteaza foarte mult. Desi s-au inregistrat multe progrese in privinta modului in care sunt construite echipementele IT, acestea nu sunt la fel de prietenoase cu mediul inconjurator cum s-ar dori. Chiar si asa in productia unui desktop vor fi mai multe deseuri rezultate decat in cazul unui laptop.

3. Energia Electrica

Un latop va ajunge sa consume doar o mica parte din ce consuma un desktop. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca laptop-urile sunt destul de compacte si [pentru ca  nu sunt la fel de performante ca desktop-urile. Vorbim aici de laptop-urile normale nu de cele gaming care pot ajunge la performante extreme.

4. Valoare reziduala mai mare

In cazul in care doresti sa iti vinzi laptop-ul vei putea obtine o valoare mai mare pentru acesta decat in cazul in care iti doresti sa vinzi un pc cu aceleasi performante. Laptop-urile au tendinta de a se deprecia mult mai greu decat sistemele desktop. In esenta vei pierde mai putini bani in acest caz din cauza deprecierii mai lente.

Desigur ca laptop-urile au si parile lor mai putin bune cand vine vorba de comparatia cu sistemele desktop, dar acum ne-am axat strict pe avanajele acestora.

S-ar putea să-ți placă și...