Ai vrut vreodata sa dai la o parte societatea de masa si sa incepi sa traiesti in mod diferit? Ai visat vreodata la faptul ca nu trebuie sa lucrezi, la a o lua usor, si la a intalni oameni grozavi cu care sa impartasesti tot ceea ce e mai bun in viata? Exista o serie de alternative de viata peste tot, doar asteptandu-te sa le incerci.

Ashramuri, temple si comunitati

Ashramurile hinduse sunt cunoscute pentru ca ofera vieti linistite si contemplative, de asemenea atragand oamenii in activitati sanatoase si de comunitate. De obicei, nu trebuie sa platesti ceva ca sa participi, presupunand ca poti ajuta la cor, corurile fiind niste calitati ale comunitatii si care pot ajuta la o buna intelegere cu cei din jur.

Daca ai o mica suma cu care vrei sa contribui la inceputul acomodarii tale acolo, contributia ta poate ajuta la cheltuielile comunitatii si vor ajuta sa iti creezi un loc solid, al tau, in aceasta comunitate. Templele buddhiste ofera un stil de viata similar, la fel cum o fac si unele refugii Sufi.

Manastirile crestine moderne pot permite oricui vrea sa traiasca in liniste totala, ceea ce poate fi foarte frumos mai ales daca vrei sa renunti la tot si sa scapi din cotidian, incluzand din a vorbi cu alti oameni.

Daca este vreo congregatie crestina in zona in care stai, aceasta ar putea avea legaturi cu manastiri inca in stare de functionare si care pot oferi locuri de terapie pentru oamenii care au nevoie.Viata poate fi frumoasa in comunitatile spirituale, implicand o rutina de zi cu zi, a lucra in gradina si in bucatarie, si conversatii spirituale nenumarate si foarte de ajutor.

Familia Rainbow

Familia Rainbow este o asociatie libera de triburi hippie care isi au radacinile in anii 1960 si 1970. Multi oameni de toate varstele si-au pastrat un stil de viata hippie, printr-o continua calatorie dintr-un loc in altul, prin formarea de adunari regionale, si prin traiul in afara unei societati de masa.

Unele asemenea triburi isi au taberele permanente in anumite locuri sau intr-anumite orase, in timp ce altele sunt pur nomade. Trocul este modalitatea principala prin care se obtin bunuri necesare. Oricine poate invata destul de usor sa campeze, sa traiasca in aer liber, sa stea ceva timp fara sa faca dus, si sa traiasca clipa.