Femeia, Sanatate

Alimente care conduc spre indigestie

Este foarte incomoda sa suferi de indigestie, sa te doara tot abdomenul si sa nu ai o explicatie la acest lucru. De regula, indigestia este care provoaca acele dureri groaznice de abdomen. Majoritatea oamenilor au suferit in viata de indigestie.

Indigestia nu poate fi tratata doar cu ajutorul unui tratament medicamentos ci trebuie sa fie urmat si un regim alimentar. Iata ce trebuie sa consumi pentru a-ti reface tranzitul intestinal:

In primul rand trebuie sa eviti cat de mult condimentele. Ele sunt foarte bune si pot da savoare mancarii insa nu este indicat sa le consumam atunci cand avem o idigestie pentru ca pot deveni foarte periculoase. Va recomand sa va rezumati la produse dietetice si sa le evitati mai ales atunci cand aveti probleme cu flora intestinala.

Alimentele acide sunt destul de periculoase mai ales in cazul in care aveti indigestie. El produc mai mult acid gastric ceea ce nu face decat sa va afecteze starea de sanatate. Evitati elemente precum rosii, citrice sau bauturi carbogazoase.

Alimentele grase nu ajuta delos sistemul digestiv ba chiar provoaca indigestie. In cazul in care veti consuma alimente grase puteti sa va confruntati cu diaree sau constipatie. Asadar, aveti foarte mare grija la alimentele pe care le consumati.

Alimentele prajite au exact acelasi efect ca si alimentele grase. tocmai din acest motiv se recomanda evitarea lor.

Produsele rafinate precum paine alba, paste albe, patiserie, dulciuri si zaharuri sunt alimente care afecteaza foarte mult digestia si flora intestinala. Alimentele rafinate cauzeaza simptome ale indigestiei foarte mari.

Bauturile alcoolice sunt toxice pentru stomac si schimba foarte mult metabolismul ficatului.

Cofeina stimuleaza miscarile gastrointestinale si favorizeaza diaree si deshidratarea. Astfel daca veti consuma cafea va veti confrunta cu probleme legate de digestie.

S-ar putea să-ți placă și...