Curiozitati

Afla totul despre Titanic

Probabil ca majoritatea celor care vor citi acest articol au vazut deja filmul lui James Cameron, Titanic, cu Kate Winslet si Leonardo Dicaprio. Filmul este un favorit pentru multe persoane si este al doilea din istorie din punct de vedere al costurilor generate pe perioada filmarilor. Nu exista dubiu ca filmul este mult mai cunoscut decat dezastrul in sine care a avut loc in anul 1912.  In acel ani RMS Titanic s-a scufundat in apele reci ale Atlanticului de Nord impreuna cu cei 1500 de oameni aflati la bordul navei. Singura diferenta fata de film, este ca in realitate exista mult mai multe elemente dicolo de romanta din film. Chiar daca a trecut mai bine de un secol de la dezastru exista inca multe lucruri nesitute despre vasul scufundat.

Nu a fost cel mai mare dezastru maritim

Nu exista dubiu ca scufundarea Titanicului a fost un eveniment tragic de proportii dar nu este cel mai mare dezastru maritim din istorie. Cea mai mare tragedie produsa pe mare a fost in cazul vasului german Wilhem Gustoff, a carui scufundare a dus la o calamitate de proportii. Deoarece era un vas cu un numar depasit de pasageri. Titanicul este un adevarat copil in comparatie cu acesta, mai bine de 9400 de oameni si-au pierdut viata, din care 4000 erau copii.

Morti in mare

Dupa intreaga tragedie, 306 morti au fost gasiti in apa din care 119 erau intr-o stare deteriorata. Si asta nu era totul, unele corpuri erau intr-o conditie atat de rea incat nu au putut fi aduse la suprafata, astfel acestia au fost ingropati in apa. Au fost numeroase incercari de a identifica fiecare corp insa acest lucru nu a fost posibil.  Poate ca e greu de crezut dar au fost sute de sicrie trimise in larg cu gheata pentru a ingropa pe cei ce nu au putut fi scosi la suprafata si adus la mal.

S-ar putea să-ți placă și...