Fumatul a devenit una dintre cele mai controversate probleme ale acestui deceniu; multe companii si orase au interzis fumatul in public si este o posibilitate serioasa ca multe costuri ale asigurarilor de sanatate sa creasca pentru cei fumatori de vreme ce sunt mult mai expusi la problemele de sanatate decat cei care nu fumeaza deloc, afectiuni ca tuberculoza, cancerul si alte boli si afectiuni asemenea.

Oricum, in ciuda faptului ca exista riscuri majore de sanatate si multe alte consecinte sociale, exista inca un mare numar de adolescenti si de oameni de toate varstele care inca se apuca de fumat si nu au de gand sa renunte prea curand. Expertii sutin ca acest lucru se datoreaza starii mentale pe care o au adolescentii si a anturajului acestora. De ce ar trebui sa se ingrijoreze acum acestia, daca semnele unor afectiuni de sanatate ce tin de fumat se vor vedea mai tarziu?

Daca tu stii ca al tau copil,fie adolescent, fie tanar, s-a apucat de fumat, este important sa incerci sa-l determini sa se lase cat de curand. Urmatoarele idei te-ar putea fi un sprijin in incercarea de a-l ajuta sa se lase de fumat.

Banii fac lumea sa se invarta. Tigarile sunt foarte scumpe de obicei si se scumpesc cu fiecare an care trece. De vreme ce banii pe care ii detin adolescentii sunt destul de putini, a cumpara tabac poate sa le taie din banii economisiti sau de buzunar o gramada de resurse.

Ia-ti ceva timp liber si stai langa al tau copil adolescent si spune-i ce implicatii financiare implica fumatul si tigarile si ca banii nu se fac atat de usor doar pentru a-i cheltui aiurea pe un pachet de tigari in fiecare zi.

Daca totusi insista cu persistenta de a fuma in continuare, incearca sa ii faci sa cada de acord legat de banii de tigari alocati, care vor limita atat cantitatea de tigari consumata, cat si cantitatea de bani care vor fi cheltuiti pe asa ceva.