Search

Adauga harti Google in WordPress

Bun venit. Astazi discutam despre doua metode prin care puteti adauga harti Google pe site-ul vostru wordpress. Stiti ca puteti adauga mai multe tipuri de continut pe un site wordpress. Aici includem fisiere audio, video, PDF-uri si multe alte tipuri.

Aceste fisiere ajuta la crearea unui blog dinamic, cu informatii complexe, blog pe care utilizatorii tai il vor agrea. Haideti sa vedem cum sa adaugam si Google Maps in site-ul nostru WordPress.

Exista asa cum am spus doua metode prin care puteti adauga harti de la Google in site-ul vostru. Prima din ele este metoda manuala prin care puteti adauga o harta intr-un articol sau intr-o pagina. Mergeti la site-ul oficial Google Maps si introduceti adresa pe care vreti sa o afisati. Dupa ce ati gasit locatia corecta, dati click pe link-ul din dreapta care va genera automat un cod embed. Puteti fie sa copiati acest cod, fie sa alegeti sa customizati si mai mult harta pe care o veti afisa. Pentru customizare, va trebui sa dati click pe „Customize and preview the embedded map”.

Tot ce trebuie sa mai faceti este sa mergeti la articolul sau pagina unde vreti afisat codul si sa dati paste la embed-ul copiat din Google Maps.

O a doua metoda presupune folosirea unui plugin. Prima metoda e buna doar daca vreti sa afisati o harta o singura data. Daca site-ul vostru are nevoie de mai multe harti, descarcati instalati si activati plugin-ul MapPress Easy Google Maps. Mai apoi mergeti la un articol, editati si dati scrool pana la sectiunea MapPress. Dati click pe New Map.

Se va deschide editorul MapPress si introduceti adresa sau generati automat una prin click pe My location. Puteti sa ii efectuati toate modificarile necesare pentru ca mai apoi sa dati click pe post si pe publish.

Cu MapPress puteti adauga mai multe harti intr-o singura pagina.

S-ar putea să-ți placă și...