Sanatate

Activitatea Cardiovasculara

Activitatea cardiovasculara este cheia catre o inima puternica si plamani sanatosi. In mod obisnuit, aceasta activitate este o forma de aerobic. Activitatea aerobica include jogging fara oprire, mers sustinut, o ora de aerobic cu impact ridicat si cateva ture de bazin fara oprire. Activitatea cardiovasculara poate fi si o combinatie de aerobic si anaerobic (intruiesre cu greutati si bicicleta, baschet, volei sau alta activitate asemanatoare). Pentru a obtine un ritm eficient al metabolismului, cel mai bine este sa faci cel putin douazeci si cinci de minute de activitate cardiovasculara inainte de micul dejun sau cat de devreme posibil.

Stiu ca aceasta rutina matinala nu este posibila pentru oricine, dar pur si simplu, pune-ti corpul in miscare. Descopera o activitate aerobica pe care poti sa o faci cel putin 3 zile pe saptamana. Daca nu faci nici o activitate acum, incepe prin a merge la plimbare de doua ori saptamana asta. Drept bonus, acorda atentie fiecarei situatii care te-ar putea mentine activ. Daca sunt scari la serviciu, nu lua liftul. Mergi pe jos pana la magazin in loc sa conduci. Mergi pe bicicleta. Gaseste cat mai multe modalitati de a-ti pune in functiune articulatiile. Cand vine vorba de recreere, fa ceea ce iti place, fie ca este vorba de tenis, drumetii, jocul cu discul, inot, golf sau schi. Toate sunt bune. Eu merg pe role, este un sport fantastic care ma face sa ma simt libera ca pasarea cerului.

Daca vrei sa slabesti, fa o activitate cardiovasculara care sa ofere o cantitate adecvata de intensitate aerobica (mers rapid, jogging, bicicleta medicinala sau ciclism, inot sau ore de step). Petrece cel putin 25 min facand o astfel de activitate la viteza moderata. Moderat este atunci cand poti vorbi destul de usor fara sa iti pierzi rasuflarea. Este cea mai buna metoda pentru controlul greutatii.

Daca te concentrezi pe intretinere, conditie fizica si rezistenta, fa o activitate cardiovasculara care sa iti ofere o mare cantitate de aer. Vei respira mai greu. In timpul unei sedinte de 25 min vei dori sa pastrezi ritmul alert aproape tot timpul.

Activitatea cardiovasculara se reduce in esenta la respiratie. Respiratia iti oxigeneaza corpul si iti da viata. Majoritatea oamenilor nu stiu sa respire corect. Exercitiile cardiovasculare ne ajuta sa respiram profund. Exerseaza trei respiratii profunde zilnic. Respira pe nas pana in diafragma, in zona abdominala. Elimina aerul incet, pe gura.

S-ar putea să-ți placă și...